Doorloop de
route naar je
ideale IT-baan

👩‍💻 Maak kennis met de IT-arbeidsmarkt, online, op je eigen tempo. Doe de IT-loopbaancursus: TekkieWorden Trail.🎓

De TekkieWorden Trail wordt kosteloos aangeboden vanuit de Alliantie van Zuidoost en is onderdeel van het Masterplan Zuidoost. Door intensief samen te werken met de gemeente Amsterdam en andere organisaties kunnen wij met de TekkieWorden Trail de kansen in tech & IT inzichtelijk maken.

Onderweg ontdek je alle baankansen die er zijn in IT.
Binnen 20 uur kan je gericht een IT-studie kiezen die bij je past.

Afbeelding4

Leerplatform

We maken gebruik van Trailhead, een leerplatform waar je na afronding onze Trail gratis toegang hebt tot honderden andere trainingen.

Afbeelding8

Kleine opdrachten

We hebben 10 IT-paden en in elk pad heb je modules met kleine opdrachten die je inzicht geven in welke IT-baan bij je past.

1

Gamified

Na elke module haal je batches voor afgeronde opdrachten en quizzes.

Zelf navigeren

Leer en navigeer op je eigen tempo. Als je alle modules doet ben je ongeveer 20 uur aan de slag.

Ben jij er klaar voor?!

Kansen te over in IT, maar waar moet je beginnen...?

Welk carrièrepad in IT past het beste bij jou? Hoe kun je jezelf opleiden en certificaten behalen? Hoe werkt peer-learning als je thuis achter je laptop zit te leren? Welke van jouw vaardigheden en eigenschappen zijn toepasbaar in een nieuwe IT-baan? Hoe vind je de ideale match tussen jezelf en je eerste IT-baan?

...met de TekkieWorden Trail!

Bekijk de video voor een impressie van TekkieWorden Trail

Doe de Trail op je eigen tempo, in je eigen tijd, op je eigen (werk-)plek

TekkieWorden Trail is een uniek programma in Nederland, waar je in 20 uur de juiste vervolgstap naar een carrière in IT kan maken.

TekkieWorden Trail is een leerplatform waar je stap voor stap kennis maakt met alle banen in IT. We hebben een interactieve online training ontwikkeld, waarin je zelfstandig via filmpjes, opdrachten, artikelen en quizzen alles over de IT-arbeidsmarkt leert. Er zijn 10 paden (de “trails”) te bewandelen. Zo krijg je inzicht in de onderdelen van IT, en welke kennis & vaardigheden nodig zijn.

Impressie van de modules

Vele deelnemers gingen je voor!

Deelnemers zonder IT-achtergrond
0%
Positief na TekkieWorden Trail over een carrière switch naar de IT
0%
Hoeveel deelnemers waren vrouw
0%
Hoeveel deelnemers waren man
0%
Deelnemers 40 of ouder
0%

TekkiePaden©,
het vertrekpunt om je te oriënteren op de IT-baan die bij je past!

IT is enorm breed en het is voor velen volledig onduidelijk welke kansen er zijn. Daarom hebben wij bij TekkieWorden alle IT-banen overzichtelijk in kaart gebracht. We hebben 10 domeinen waarin een IT’er actief kan zijn uiteengezet: de zogenoemde TekkiePaden. Per pad hebben wij in kaart gebracht welke banen er zijn, en welk denk- & werkniveau daarbij hoort. De TekkieWorden trail is gebaseerd op de TekkiePaden en zorgt ervoor dat jij een gerichte tocht kan maken, langs alle IT-banen, met onze TekkiePaden landkaart bij de hand!

De TekkieWorden Trail geeft je toegang tot deze TekkiePaden

En voor alle 160 verschillende IT-banen geven we met TekkiePaden inzicht in de benodigde:

  • Kennis
  • IT-vaardigheden
  • Soft skills

We werken samen met UWV, gemeenten en HR-afdelingen

Stap 1

Aanmelden via onze website

Stap 2

Doorgeven wie je werkcoach is

Stap 3

Wij nemen contact op met je werkcoach

TekkieWorden Trail op een rij

Online

We maken gebruik van Trailhead, een leerplatform waar je naar onze Trail gratis toegang hebt tot honderden andere trainingen. Alles online, op je eigen tempo.

Programma

We hebben 10 IT-paden en in elk pad heb je modules met kleine opdrachten. Elke module duurt ongeveer een uur.

Inhoud

de paden bevatten video’s, quizes, presentaties, tekst en artikelen.

Voorwaarden

Je hebt geen afgeronde vooropleiding nodig. Voor MBO/HBO/WO denk & werkniveau. Voor alle leeftijden geschikt. Diepgaande IT-kennis is niet nodig.

Vervolg

Trail doorgelopen? Doe onze IT-loopbaan orientatie training Pathways, kies direct voor een vervolgopleiding (via je werkgever).

Investering

Tijdelijk gratis toegang tot de trail (via NL leert door). Vanaf 1 augustus € 75,- inclusief BTW. Als de werkgever betaalt is het exclusief BTW.

Voor Loopbaanbegeleiders

De oorzaak van de mismatch komt mede omdat de potentie van IT-banen niet duidelijk toegankelijk en zichtbaar is. Mensen zonder werk die aan omscholing denken, zijn slecht geïnformeerd over een potentiële carrière in IT. TekkieWorden Trail is voor hen een oplossing.

Wij spreken met veel met loopbaanbegeleiders, carrière coaches en job hunters over hoe ze hun clientèle het beste kunnen begeleiden naar de kansen in de carrière-paden in IT. Neem gerust contact op om te leren over TekkieWorden Trail of de Workshop: TekkieWorden voor loopbaanbegeleiders.

Voor werkgevers

TekkieWorden Trail is hét unieke IT-loopbaanprogramma om mensen op weg te helpen naar een nieuwe carrière in IT.

We werken al samen met enkele werkgevers die hun (oud-) werknemers nieuw carrière-perspectief willen bieden.

Zo willen we samen kansen benutten om (voormalig) medewerkers te helpen met om- of bijscholing naar kansrijke beroepen in de IT-sector.

*Werkgever(s) en loopbaanbegeleider(s) hebben ook de mogelijkheid om als groep de TekkieWorden Trail te volgen. Dit kan je aangeven bij het inschrijven.

Een initiatief van vele partners

In samenwerking met:

‘Ik hoop op een werk-leertraject’

De 25-jarige Ariel die afgestudeerd is in marketing en communicatie droomt van een overstap naar de wereld van de IT, Maar zomaar solliciteren heeft weinig zin, zeker in deze corona tijd niet. Ze ontdekte een online cursus, Pathways. Tijdens dit traject leertzeeen solide basis om doorte stromen in de wereld van de IT. Ariel Zomerdijk

Copyright © 2021 TekkieWorden | Powered by TechGrounds